Kristallen

Genezende krachten & spirituele betekenis

Al duizenden jaren worden er aan kristallen genezende krachten en spirituele betekenissen toegekend. Mensen hebben deze krachten leren gebruiken voor het helen van ziekten en ziektebeelden. In de meeste culturen is het gebruik van edelstenen gangbaar. Het zijn magische instrumenten, die we aanwenden om tot verandering en harmonie met ons zelf te komen. Ze kunnen helpen bij onze individuele reis door het doolhof van wat wij leven noemen. Ze helpen ons om tot bewustzijnsvergroting te komen, om onze spanningen te bedaren en geven ons helende energie.

Hoe werken kristallen

Kristallen kunnen ons lichaam en energie weer in balans brengen. Iedere soort beschikt over een bepaalde frequentie die ondersteunend kan zijn in het genezingsproces. De heilzame werking van kristallen is afhankelijk van diverse factoren. Ook kunnen ze op verschillende manieren gebruikt worden. Kristallen en edelstenen komen uit het binnenste van de aarde en zijn ontstaan door bewegingen in de aardkorst door de eeuwen heen. Ze zijn een zeer goed hulpmiddel bij herstellende en genezende processen.

Kiezen van een kristal

Het beste kunt u een steen op gevoel kiezen. Meestal voelt u zich als vanzelf tot een bepaald exemplaar aangetrokken. Het is verstandig om gevolg te geven aan dit gevoel omdat het uw intuïtie is die spreekt. Onbewust weet u zelf doorgaans precies wat goed voor u is. Verder laten we ons vaak ook leiden door de kleuren van een kristal. Deze corresponderen namelijk met de kleuren van onze energiecentra.
Andere aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de juiste kristalsoort:
  • chemische samenstelling van de soort
  • de frequentie van het trillingsgetal
  • vorm en structuur van het kristal
  • de kleur van het kristal
  • tekening, helderheid of ondoorzichtigheid

Eigen onveranderlijk trillingsgetal

Kleur is licht en licht is leven. Kleur is voor ons belangrijk. Wat u zelf mooi vindt, door welke kleur wordt u aangetrokken is essentieel voor het genezingsproces. De chemische samenstelling van de kristallen kan enorm verschillen en is belangrijk voor de kleur en de werking van de kristallen. Elk zuivere kristal heeft zijn eigen en onveranderlijke trillingsgetal. Het bewijs daarvoor draagt u waarschijnlijk om uw pols. Tegenwoordig loopt elk horloge precies op tijd dankzij een kwartskristal. Het trillingsgetal daarvan is altijd hetzelfde ongeacht de temperatuur of luchtdruk. Ook andere kristallen hebben een dergelijk exact getal.


Wilt u meer weten? Wij zijn te allen tijden bereid om u het één en ander verder uit te leggen. Neem gerust contact op met "De Zilveren Maan".
Groot Oever 9 | 7707 PV Balkbrug | T: 0523 234807 / 06 29335802 | F: 0523 235971 | info@zilveren-maan.nl |